ممکن است که شما مانند بسیاری از افراد دیگر تابهحال واژه طعمدهندههای طبیعی را شنیده باشید. این طعم دهنده ها از کاربردیترین موادی هستند که بسیاری از تولیدکنندگان برای تغییر طعم محصولات خود به آنها اضافه میکنند. اگرچه احتمال دارد که این واژه کمی گیجکننده یا مبهم به نظر برسد. در این مقاله قصد داریم، در مورد اینکه انواع طعم دهنده های طبیعی چه هستند، چه تفاوتی با طعم دهنده های مصنوعی دارند و دیگر موارد، اطلاعات مفید و جامعی را بیان کنیم.
مطالعات بسیار زیادی در خصوص انواع طعم دهنده های طبیعی صورتگرفته است. بهطورکلی میتوان گفت که طعم دهنده های طبیعی از مواد غذایی یا گیاهان مختلفی مانند ادویهها، میوهها، آبمیوه، سبزیها، محصولات لبنی و … استخراج میشوند. در واقع این طعمها یا مزهها با حرارت دادن گیاهان به دست میآیند. علاوه بر این تولیدکنندگان به دنبال این هستند که با کمک گیاهان یا مواد غذایی مختلف بتوانند، طعمهای جدید و دلچسبی را به وجود آورند.
میتوان گفت که این طعم دهنده ها لزوما برای افزایش یا بهبود ارزش غذایی مورداستفاده قرار نمیگیرند. خوب است بدانید که در بسیاری از مواد غذایی یا نوشیدنیها میتوان از این طعم دهنده های کاربردی استفاده کرد. در حقیقت مطالعات نشان میدهند که انواع طعم دهنده های طبیعی نهتنها عطر و طعم خوبی دارند، بلکه بهعنوان چهارمین ماده غذایی کاربردی مورداستفاده قرار میگیرند.
تحقیقات نشان میدهند، هنگامی که مواد طبیعی در غذاها یا دیگر محصولات صنعتی یا شیمیایی به کار برده میشوند، مردم بیشتری به سراغ آنها میروند. در واقع این مواد نهتنها تاثیر خوبی بر عقیده یا طرز تفکر افراد میگذارند، بلکه سلامت محصول موردنظر را نیز تحت تاثیر قرار میدهند. شایان ذکر است که تمامی طعم دهنده ها از جمله طبیعی یا مصنوعی حاوی مواد شیمیایی هستند.
در حقیقت تمامی مادههای موجود در جهان مانند آب از ترکیبات شیمیایی تهیه و تولید شدهاند. تحقیقات نشان میدهند، درصورتیکه این طعم دهنده ها بهدرستی و به مقدار لازم مورداستفاده قرار بگیرند، هیچ خطری را برای افراد به همراه نخواهند داشت. اما آن دسته از افرادی که رژیم غذایی خاصی را دنبال میکنند یا نسبت به برخی مواد حساسیت دارند، بهتر است که قبل از مصرف محصولاتی که حاوی انواع طعم دهنده های طبیعی هستند، بررسیهای لازم را انجام دهند.
همانطور که در قسمتهای بالاتر بیان کردیم، طعم دهنده های طبیعی از گیاهان یا حتی حیوانات مختلف تهیه و تولید شدهاند. از طرفی هم در بعضی از محصولات افزودنیهای شیمیایی نیز وجود دارند. در حقیقت در برخی موارد طعم دهنده های طبیعی تفاوت چندانی با طعم دهنده های مصنوعی ندارند. مصرف محصولات سالم و تازهای که حاوی طعم دهنده ها هستند، سبب ایجاد تجربهای جدید و خاص برای مصرفکنندگان میشود.
اما قبل از اینکه تولیدکنندگان انواع طعم دهنده های طبیعی را به محصولات مختلف اضافه کنند، آزمایشها و بررسیهای لازم را انجام میدهند. درصورتیکه طعم دهنده ها ایمن باشند و هیچ خطری را ایجاد نکنند، به مواد غذایی مختلف افزوده میشوند. بهطورکلی ایمنی طعم دهنده ها نهتنها بسیار بالا است، بلکه این مواد بسیار بهداشتی نیز محسوب میشوند. درصورتیکه این مواد به بهترین شکل ممکن مورداستفاده قرار بگیرند، ایمن خواهند بود.
مسلما طعم دهنده های طبیعی بسیار سالمتر از طعم دهنده های مصنوعی هستند. به همین دلیل نیز برخی از شرکتها یا کارخانههای تولیدکننده در تلاش هستند که از انواع طعم دهنده های طبیعی استفاده کنند. البته ناگفته نماند که این دو نوع طعم دهنده ها در بسیاری موارد شباهتهای زیادی را با هم دارند. خوب است بدانید که هنگام استفاده از طعم دهنده های مصنوعی آزمایشهای خاصی صورت میگیرد. برخی محققین بر این باور هستند که این نوع طعم دهنده ها نهتنها هیچ خطری برای مصرفکنندگان ندارند، بلکه روی طعم یا بوی مواد غذایی تاثیر بسیاری خوبی میگذارند.
طعم دهنده های طبیعی بسیار متنوع هستند. حتی بسیاری از تولیدکنندگان ممکن است که از اسانسهای خوراکی در محصولات خود استفاده کنند. این نوع اسانسها تا حد زیادی شباهتهای بسیاری با طعم دهنده ها دارند. در قسمت زیر تعدادی از طعم دهنده هایی که در مواد غذایی مختلف به کار برده میشوند را ذکر کردهایم.
برای استخراج این طعم دهنده از میوههایی مانند موز استفاده میشود. در این صورت میتوان طعمی شبیه به طعم موز را به بسیاری از محصولات خوراکی یا آرایشی اضافه کرد.
سیترال را میتوان از علف لیمو، پرتقال، فلفل یا لیمو استخراج کرد. این نوع طعم دهنده در نوشیدنیها یا شیرینیها یافت میشود.
این ماده در موادی مانند بادام، روغن دارچین یا دیگر مواد غذایی وجود دارد. میتوان گفت که از این ماده برای بهوجودآوردن طعمی شبیه به بادام یا گیاه آروما استفاده میشود.
کاستوریوم قیمت بسیار بالایی دارد. به همین علت نیز تولیدکنندگان بهندرت از آن استفاده میکنند. این ماده بهعنوان جایگزینی برای وانیل به کار برده میشود.
طعم دهنده های طبیعی همان طعم دهنده های مواد غذایی بهحساب میآیند. هدف اصلی استفاده از این نوع طعم دهنده ها تغییر طعم و مزه غذاها یا ایجاد طعمی جدید در آنها محسوب میشود. به عنوان مثال ممکن است که بسیاری از مواد غذایی طعمی شبیه به طعم موز داشته باشند. حتی ممکن است که موز در ترکیبات مواد غذایی به کار نرفته باشد. در این شرایط میتوان متوجه شد که از طعم دهنده هایی با مزه موز در ترکیبات این نوع غذاها استفاده شده است. اگر میخواهید، طعم دهنده های مواد غذایی یا انواع طعم دهنده های طبیعی را تهیه کنید، میتوانید به فروشگاه آرشیدا شیمی مراجعه کنید.
طعم دهنده های صنعتی نوعی طعم دهنده ها هستند که با اضافه شدن به مواد غذایی یا ترکیبات مختلف، طعم و مزه آنها را تغییر میدهند. خوب است بدانید که انواع طعم دهنده های طبیعی کاربردهای مختلفی در صنایع غذایی، دارویی، بهداشتی و آرایشی دارند.
بهطورکلی مهمترین کاربرد طعم دهنده ها در مواد غذایی است. بسیاری از تولیدکنندگان مواد غذایی از طعم دهنده های مختلف برای محصولات خود استفاده میکنند. اما برخی از تولیدکنندگان لوازم آرایشی با افزودن طعم دهنده ها سبب ایجاد تغییراتی در مزه یا حتی طعم آنها میشوند. برای کسب اطلاعات بیشتر یا دریافت راهنماییهای لازم به فروشگاه آرشیدا شیمی مراجعه کنید یا با شماره ۰۲۶۳۲۲۸۱۴۹۱ تماس بگیرید.